BlogEz-az

Talán most majd lesz esküvőnk…

Nem feltétel az 5 millió beoltott magyar a lagzihoz!

A világjárvány első évében – durva, hogy már második éve velünk van a koronavírus járvány – a lemondások, az átszervezések, az újabb és újabb időpont keresések tették keserűvé az esküvők világát. Csalódott menyasszonyok, az őket több-kevesebb sikerrel vigasztaló vőlegények harsogták tele a Facebook csoportokat panaszaikkal. A noizz.hu például arról is írt, hogy még a „4 milliós feloldások” előtt volt, aki aláírást kezdett gyűjteni azért hogy végre megtarthassák a lagzikat. Több mint hétezer aláírás össze is gyűlt.

Köze lehetett-e a petíciónak ahhoz, hogy nem sokkal később kitűzött a Kormány egy 5 milliós átoltottsági célt, amely feltétele a lakodalmak megtartásának? Ez nem derült ki. Egyes jóslatok szerint pünkösdre, ami idén május 23-24-re esik, elérhető lenne ez a cél. Azonban azt már előtte bő egy héttel látjuk, hogy valószínű, addig nem lépjük meg ezt a számot, ugyanis most lassan haladnak az oltások.

A mai Kormányinfón mindeközben, a borongós csütörtöki délelőtt közepette bejelentették, hogy nem feltétele az 5 milliós átoltottság annak, hogy megtartsák a népek az esküvőket. 2021. május 28-tól tehát szabad a lagzi!

Ezzel egyébként jobban állunk, mint a szomszédos horvátok, ott ugyanis először próbavacsorát és próbalagzit tartanak, amin olyanok vehetnek részt, akik fél éven belül átestek a fertőzésen, avagy rendelkeznek a szükséges oltással, esetleg két naposnál ifjabb, negatív „píszíár” tesztet hordanak a zsebükben – olvasható az egeszseglakauz.hu-n.

Fontos figyelemmel lenni arra, hogy a védettségi igazolványra vonatkozó intézkedések augusztus végéig várhatóan érvényben maradnak. A szolgáltatások igénybevételének szabadság ára tehát továbbra is a plasztikkártya, vagy a nemsokára megjelenő alkalmazás, amelyből az oltási adatok kérhetőek le.

Irány tehát az esküvőszervező, a ceremóniamester és az étterem – érdemes felvenni a fonalat. Talán végre, kimondhatjátok szeretteik körében a boldogító igent!

EZT IS KEDVELNI FOGOD

Nem kommentelhető.